Damjanović (SRS): Ne može unutarpartijska odgovornost u SNS da pokriva sav kriminal (VIDEO)

Beta 20.05.2021

Ne može unutarpartijska odgovornost da pokriva "sav kriminal koji se dešava u Srbiji i moraju biti kažnjeni nosioci kriminalnih aktivnosti koji su funkcioneri ili članovi Srpske napredne stranke (SNS) ili bliski saradnici režima", izjavio je danas potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović.

Damjanović je novinarima u Beogradu izjavio da za uspešnu borbu protiv kriminala "vlast mora da uhapsi kriminalce u svojim redovima", a da su "unutarpartijske rasprave gde se optužuju ko je veći kriminalac, bacanje prašine u oči građanima Srbije".

"Ključni obračun vlasti protiv organizovanog kriminala treba da bude protiv aktuelnih ministara", rekao je Damjanović.

Naveo je da bi predmet istrage trebalo da budu ministar zdravlja Zlatibor Lončar "zbog nabavke opreme za KC Niš" i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, "zbog deonice auto-puta Preljina - Pojate čija izgradnja nije data kineskoj firmi već američkoj", koja je ponudila višu cenu izgradnje.

Po njegovim rečima, predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću je "zbog ovakvog nedelovanja njegove Vlade život ugrožen".

"Po ko zna koji put pozivamo Vladu Srbije da preduzme mere koje su u interesu građana Srbije, da smeni sve ministre koji su u kriminalu i korupciji, a Aleksandar Vučić, kao predsednik najveće stranke i države, mora da insistira na ovoj borbi", kazao je Damjanović.

On je povodom izglasavanje nepoverenja u lokalnim odborima SNS predsedniku Gradskog odbora Beograda i ministru odbrane Nebojši Stefanoviću rekao da je pitanje da li će se SNS "vratiti kao bumerang" ono što se desilo SRS - kada je veliki deo funkcionera i članova stranke prešao u novoosnovanu SNS, a naveo je da se i sada "radi po istom sistemu".

CEOVIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 05.20.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »