Šešelj pozvao građane, posebno mlade, da se vakcinišu i besplatno delio knjige čiji je autor

Beta 22.05.2021

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pozvao je danas, u Novom Sadu, tokom besplatne podele knjiga čiji je autor, građane, a pre svega mlade, da se vakcinišu protiv korone jer to "jedino spašava u potpunosti".

On je podsetio da je akciju podele knjiga stranka započela pre dužeg vremena, po svim gradovima Srbije, ali i napravila pauzu da bi je nastavila kada je epidemija utihnula.

Kako su iz stranke precizirali, na početku današnje akcije,  spremili su više od 2.500 knjiga, a kako su kroz pola sata  naveli - građani su već uzeli 500 primeraka.

Prema rečima Šešelja, među naslovima koji se danas dele su uglavnom su oni novijeg datuma sa njegovim televizijskim i novinskim intervjuima, govorima i slično.

On je "natoplije preporučio" knjige u čijim su naslovima imena nekih političara i političarki uz najteže uvrede koje je stavio da bi "zadao što snažniji udarac izdajnicima spskog naroda i ličnim nerijateljima".

"A moji lični neprijatelji su oni koji me javno nazovu ratnim zločincem. Onda nema milosti, a sadržaj je vrlo ozbiljan", rekao je Šešelj.

Predsednik novosadskog odbora radikala Đurađ Jakšić je istakao da je interesovanje građana "ogromno" i da je Novi Sad uvek dočekivao Vojislav Šešelja "srdačno sa oduševljenjem, što se vidi i danas".

"Novi Sad je od osnivanja SRS uvek važio za njeno uporište, ubeđen sam da će tako ostati i u narednom periodu", rekao je Jakišić.

On je ukazao da radikali, u sklopu akcije podele knjiga, nastavljaju sa prikupljanje potpisa za peticiju "protiv zakona o takozvanim istopolnim zajednicama, koji zapravo treba da legalizuje gej brakova".

"Najoštrije se protivimo ovom skaradnom zakonu jer je protivi porodičnim i tradicionalnim vrednostima našeg društva i države, kosi se sa osnovnim postulatima svih ovde prisutnih tradicionalnim religija. Protivan je i Ustavu Srbije", naglasio je Jakšić.

On je zahvalio svima koji su potpisali peticiju jer se tako "šalje snažna poruka režimu da je Srbija za porodične i tradicionalne vrednosti".

Govoreći o akcijama radikala, Jakišić je podsetio da je stranka još u septembru 2019 uputila nov predlog Zakona o izvršenju, uz peticiju sa više od 100.000 potpisa građana, kojom su tražili praktično "ukidanje tih javnih privatnih izvršitelja i vraćanje izvršnog postupka u nadležnost sudstva".

"Na žalost, to nikad nije stiglo na dnevni red Narodne skupštine. Bićemo veoma uporni da se izvršiteljskoj mafiji stane na put", poručio je Jakšić.Ceo video materijal možete pogledati OVDE

(Beta, 05.22.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »