Oslobođenje poziva na zajednički protest ispred fabrike Ling Long u Zrenjaninu

Beta 09.06.2021

Pokret Oslobođenje pozvao je danas sve opozicione organizacije, pojedince, ekološke aktiviste i druge građane da se priključe protestu koji je za subotu u podne zakazan ispred fabrike "Ling Long" u Zrenjaninu.

"Više političkih stranaka, pokreta i udruženja iz Srbije pozvalo je građane da se u subotu u podne okupe ispred fabrike 'Ling Long' u Zrenjaninu, kako bi ukazali na kontinuirana kršenja zakona od strane Vlade Srbije i kineskih investitora, kao i moguće negativne posledice po životnu sredinu, koje će imati predviđena fabrika guma", naveo je taj pokret u saopštenju.

Dodaje se da su poziv osim Oslobođenja uputili i Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Dveri, pokret "Slobodna Srbija", udruženje "Zaštitimo Jadar i Rađevinu", udruženje "Bitka za Košutnjak", pokret "Buđenje" iz Šapca, kao i lokalna udruženja iz Zrenjanina i okoline.

Predstavnik Oslobođenja Duško Kuzović apelovao je na sve opozicione organizacije, pojedince, patriote, ekološke aktiviste, sve građane kojima je stalo do Banata i do Srbije, da dođu u Zrenjanin u subotu i podrže Zrenjanince u toj borbi.

Kako je navedeno u pozivu, na skupu će biti upućena i druga pitanja od značaja u vezi tog kontroverznog projekta.

"Ta pitanja se tiču poklanjanja 100 hektara plodne ravnice za izgradnju prljave fabrike pneumatika, pitanje prepumpanih subvencija, ali i netransparentnost celog projekta, što uključuje i maltretiranje lokalnih aktivista i predstavnika medija od strane obezbeđenja fabrike", dodao je Kuzović.

(Beta, 06.09.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »