Politika arhiva vesti 10.06.2021

Kako je Vučić oslobodio Palmu optužbi za podvođenje

Nova 10.06.2021
Čovek koji jednim pozivom rešava sve, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sastao se danas u Jagodini s čovekom koji je optužen za organizovanje žurki na kojima su podvođene maloletnice - Draganom Markovićem Palmom. Izbegavan i “nebranjen” od… »

Brnabić: Sastanak u Tirani težak, manje razgovora o regionalnim temama

Beta 10.06.2021
Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas u Tirani rekla da je sastanak lidera Zapadnog Balkana bio "težak, manje posvećen regionalnim temama", a više uvod u naredne sastanke lidera koji se očekuju tokom leta. "Težak sastanak. Čini mi se nažalost da… »

Opozicija imala šest sekundi dnevno u Dnevniku 2 RTS

Nova 10.06.2021
Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u periodu od 15. marta do 30. aprila u Dnevniku Radio televizije Srbije bio predstavljen ukupno dva sata i devet minuta, šest najvećih stranaka opozicije dobilo je na javnom servisu 4 minuta i 25 sekundi… »

O čemu su razgovarali Vučić i načelnik Generalštaba vojske Francuske? FOTO

B92 10.06.2021
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao sa načelnikom Generalštaba vojske Republike Francuske Fransoa Lekuentrom. Na zvaničnom nalogu predsednika na Instagramu objavljena i njihova zajednička fotografija. Vučić i general… »

Brnabić i Kurti u klinču u Tirani: Nismo jednaki partneri

Nova 10.06.2021
Samit lidera Zapadnog Balkana u Tirani, na kojem je trebalo da se razgovara o ekonomskom oporavku regiona, pretvorio se u polemiku o političkim pitanjima između premijerke Srbije Ane Brnabić i premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji je tražio da se… »

Vučić: U Brisel dolaze da prave šou i prete pre utakmice

RTS 10.06.2021
Aleksandar Vučić je preneo da u ponedeljak putuje u Brisel, gde će već istog dana imati pojedine sastanake i radnu večeru, dok u utorak sledi dijalog. Aleksandar Vučić navodi da je dijalog važan, ali i da ga ne zanima šta unapred pričaju… »

INTERVJU Jeremić: Šta god mislio o Đilasu, sarađivaćemo

Nova 10.06.2021
Ko god se iz opozicije odluči da nastupi na izborima bez ikakve koordinacije sa drugima, skoncentrisan na neki svoj individualni ili partijski interes, napraviće medveđu uslugu ideji da u Srbiji dođe do promena u bliskoj budućnosti... Kakvo god da mi… »

Boris Tadić dobio pretnje smrću u Beogradu i Banjaluci, stižu osude

Radio 021 10.06.2021
Pretnje i poruke mržnje upućene bivšem predsedniku Srbije i lideru Socijaldemokratske stranke Borisu Tadiću pojavile su se danas na ulicama Beograda i Banjaluke. Na grafitima koji su bili ispisani na zidovima u beogradskim naseljima Dorćol i Vračar… »

Vojvođanske NVO: Podrška nezavisnim i nestranačkim kandidatima za savete mesnih zajednica

Radio 021 10.06.2021
Vojvođanske NVO pozivaju građane i građanke Novog Sada da glasaju za nezavisne i nestranačke kandidate na izborima za savete mesnih zajednica, koji se održavaju u nedelju 13. juna. Ovi izbori su građanski, a ne parlamentarni, i na njima ne bi… »

Jeremić: Vlast će podsticati ljude poput Ćute da kritikuju opoziciju

Novi magazin 10.06.2021
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će vlast sa približavanjem izbora "kroz režimske medije" početi da u prvi plan gura gradjanske i aktivističke pokrete kao glasnogovornike poruke da su "svi isti" i koji će uglavnom… »