Imenovan novi predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija

Beta 24.06.2021

Upravni odbor UniCredit Bank Srbija a.d. odobrio je imenovanje Nikole Vuletića na poziciju novog predsednika Izvršnog odbora te banke, saopšteno je danas.

On će službeno preuzeti tu dužnost počev od 1. septembra 2021. godine.

Vuletić preuzima funkciju od Feze Tan, koja je identifikovana naslednica na funkciji zamenice predsednika Izvršnog odbora UniCredit Bank Rumunija, navodi se u saopštenju.

Direktorka UniCredit Grupe za Istočnu Evropu Teodora Petkova, izjavila je uverena sam da će Vuletić sa svojim osamnaestogodišnjim iskustvom u UniCredit Grupi, kako u oba biznis segmenta bankarskog poslovanja, tako i u oblasti rizika, potkrepljeno temeljnim poznavanjem lokalnog tržišta, nastaviti uspešno poslovanje banke u Srbiji.

"Njegovi prvi profesionalni počeci u našoj grupi, a zatim rast i razvoj tokom godina, još jedan su dokaz sposobnosti naše grupe da prepozna i gradi svoje interne talente, ohrabrujući ih pri tom da preuzmu vodeće pozicije", navela je Petkova.

Vuletić je imenovan za člana Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija ad 2017. godine, dok je svoju profesionalnu karijeru započeo 2003. godine u Eksimbanci, na poziciji saradnika za poslove sa stanovništvom i malom privredom. Dalju karijeru je nadograđivao u okviru iste banke, na različitim pozicijama u okviru Sektora za poslovanje sa privredom.

(Beta, 06.24.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »