Protest u Bazelu zbog smanjesa kazne silovatelju: Sramno obrazloženje odluke suda - "Trajalo je samo 11 minuta i nije ozbiljno povređena"

Večernje novosti 08.08.2021  |  Tanjug
Protest u Bazelu zbog smanjesa kazne silovatelju: Sramno obrazloženje odluke suda - "Trajalo je samo 11 minuta i nije ozbiljno…

FOTO: Depositphotos Demonstranti, među kojima su bile uglavnom žene, ispred suda u Bazelu nosili su transparente i uzvikivali parole "11 minuta je 11 minuta previše!" Oni su kritikovali odluku suda koji je osuđeniku smanjio kaznu sa četiri godine i tri meseca zatvora na tri godine, objavio je portal 20.minuten.ć.

U presudi su sudije konstatovale da je žrtva silovanja slala "izvesne signale", prenose mediji, navodi AP. Silovanje se dogodilo u februaru prošle godine kada su ženu posle odlaska u noćni klub silovala dvojica muškaraca od kojih je jedan imao 17 godina i kome se sudi u sudu za moleltnike. Advokat napadnute žene izjavio je da je ona šokirana odlukom apelacionog suda koji je, kako se čini, delimično okrivio žrtvu za silovanje.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »