Đilas: Odgovorni za štetne projekte poput metroa biće sankcionisani u skladu sa zakonom (VIDEO)

Beta 30.08.2021

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas kritikovao je danas gradske vlasti Beograda zbog "niza štetnih projekata" i naveo da će svi odgovorni biti "sankcionisani u skladu sa zakonom".

Đilas je uoči sednice Skupštine grada rekao novinarima da će po promeni vlasti, biti primenjen Krivični zakonik i zakon o lustraciji u procesuiranju odgovornih.

On je u štetne projekte ubrojao spalionicu na deponiji u Vinči, izgradnju metroa u Beogradu, kao i "niz drugih projekata koje sprovodi aktuelna vlast".

Prema njegovim rečima, tu spada i zgrada na Vračaru, koja je bila pod zaštitom države, a u 2021. se ruši.

"Interesuje me da li je moguće i kako je moguće da ljudi koji rade u Zavodu za zaštitu spomenika kulture i u opštini Vračar misle da su svi u gradu ludi i da niko ne razume da je to bio jedan finansijski potkovan između Zavoda, opštine Vračar i firme koja je vlasnik te zgrade", rekao je on.

Đilas je naveo i da će danas, na gradskoj skupštini, kako piše u materijalima za sednicu, Beograd-putu biti odobreno da uzme kredit za likvidnost.

"Nemaju više ni za plate a u isto vreme se radnicima podeliti 50 miliona dinara solidarne pomoći... Zar niko ne shvata da je to zbog izbora, da se kupuju glasovi a da su firme otišle takoreći u bankrotstvo", rekao je Đilas.

Upitao je da li je moguće da niko ne misli od njih, ili svi misle da Beograđani ne vide da spalionica "gori svakih nekoliko meseci", a od 2008. do 2013. se "nijedan jedini" put nije zapalila.

"Da li zaista misle da Beograđani veruju da udišu najčistiji vazduh u Evropi posle Kopenhagena, pa ajde ako je tako da pakujemo taj vazduh u neke flaše pa da ga izvozimo ajde da zovemo turiste da umesto na Alpe dođu i udahnu taj vazduh kod nas", rekao je on.

Prema njegovim rečima, vlast je promenila plan metroa, "a jedan metar nisu sagradili osam godina".... "samo zbog toga da bi povećeli cenu za dvemilijarde i stavili sebi pare u džep".

On je zapitao i da vlast misli da niko ne vidi da kupuju turske autobuse "na nameštenim tenderima" a da građani ne vide da nema novih škola i obdaništa.

"Misle da će zauvek vladati i da nekada, kada izgube vlast, da se ništa neće promeniti. Sa ovog mesta garantujem da će se sve promeniti i da će svako - od kuće na Vračaju do preko svega što su radili, sutra odgovorati u skladu s Krivičnim zakonikom i po zakonu o lustraciji, i o poreklu imovine", rekao je on.

Prema njegovim rečima, kada se SSP izbori za slobodne izbore i pobedi, svi koji su kršili zakon, biće kažnjeni.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 08.30.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »