Krkobabić u Varvarinu pozvao mlade ljude da iskoriste pomoć države za kupovinu seoske kuće

Beta 21.09.2021

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je danas opštinu Varvarin i održao radni sastanak sa rukovodstvom i predsednicima mesnih zajednica ove opštine Rasinskog okruga, na kome su razmatrane potrebe seoskog stanovništva, kao i aktuelni i planirani programi Ministarstva.Ministar je obišao i porodicu Radosavljević koja je dobila sredstva iz Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

"Ovo je jedna od 300 do sada odabranih kuća. Porodica je iz ovog kraja i rešena je da ovde i ostane. Dobar primer, ali i poziv za mlade ljude iz drugih delova zemlje da se ovde nastane", izjavio je Krkobabić.

Jelena Radosavljević je kazala da njenoj porodici podrška države mnogo znači.

"Imamo svoje domaćinstvo i sada će biti lakše da se ostvari sve što smo kao našu budućnost zamislili. Pozivamo sve mlade ljude koji imaju želju da žive na selu da učestvuju u ovom programu", rekla je ona.

Predsednica opštine Varvarin Violeta Lutovac Đorđević rekla je da i seosko stanovništvo i predstavnici lokalnih samouprava prepoznaju značaj i korist programa koje sprovodi Ministarstvo za brigu o selu.

Lutovac Đorđević je istakla kako su lokalne samouprave spoj između republičkog nivoa i stanovništva kojima su sve mere i programi namenjeni, te da je na sastanku bilo reči o toj važnoj saradnji.

Ministarstvo za brigu o selu sprovodi niz programa za poboljšanje uslova života i rada na selu, od rešavanja pitanja egzistencije stanovnika sela kroz zadruge, dodele sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, dodele sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva do lekara, do škole ili opštinskog i poštanskog šaltera, kao i podstcianje kulturnog života seljana i negovanje tradicije organizovanjem manifestacija.

U planu je i adaptacija seoskih domova kulture ili zadružnih domova u multifunkcionalne objekte, koji će seoskom stanovništvu doneti nove sadržaje ali i olakšati život pružanjem različitih usluga, navodi se u saopštenju.

(Beta, 09.21.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »