Đorđević (Oslobođenje) kritikovao državni vrh što je van zemlje dok traje kriza na severu Kosova

Beta 23.09.2021

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević danas je oštro kritikovao predsednika i premijerku Srbije, Aleksandra Vučića i Anu Brnabić, što su u inostranstvu dok traje kriza sa registarskim tablicama na severu Kosova.

Đorđević je u saopštenju naveo da je državni vrh odlučio da se "skloni iz zemlje dok traje kriza na severu Kosova i Metohije", preneo je taj pokret.

On je naveo da su specijalne kosovske jedinice (ROSU) upale na sever Kosova, da Srbi stoje na barikadama i da su danas pripadnici te "ilegalne prištinske jedinice pretukli trojicu Srba".

"Za to vreme, Vučić je u Mađarskoj, Brnabić u Americi, a ministar odbrane (Nebojša) Stefanović u mišjoj rupi", rekao je Đorđević.

On je oštro kritikovao odluku Vučića da tokom ove krize ode na samit o demografiji i porodici koji organizuje mađarski premijer Viktor Orban, te dodao da "nije siguran šta Vučić uopšte traži u Budimpešti".

"To je nekakav skup o demografiji, a nama su smrtnost i odliv mozgova najgori u istoriji, zahvaljujući režimu Srpske napredne stranke (SNS)", rekao je Đorđević.

Naveo je "da je jasno" da je Vučić izbegao boravak u Srbiji dok, kako je rekao, traje "otvorena izdaja Kosova i Metohije“.

Ukazao je da "ROSU skida Srbima tablice na osnovu sporazuma koji su naprednjaci potpisali", te dodao da su "znali da će ovo da se dogodi".

"Umesto u Budimpeštu, mogao je bar da ode u UN i brani Rezoluciju 1244, što je on (Vučić) takođe izbegao", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, umesto toga, tamo je Brnabić, "koja priča o Briselskom sporazumu".

Đorđević je upitao i da li je vlast zvanično postavila Briselski sporazum ispred suvereniteta Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, koju, kako je naveo,"više i ne pominju u javnim nastupima".

(Beta, 09.23.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »