Ponoš: Cilj Vulinovih besmislenih pohvala Vučića je prikrivanje bruke na Kosovu i Metohiji

Beta 14.10.2021

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je tvrdnja ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao u kolektivno sećanje nacije, zbog reagovanja na krizu na Kosovu i Metohiji, još jedna besmislica između "serdara i vojvode".

"Ta besmislica je sračunata za zaluđivanje naroda i skretanje pažnje. Predsednik vlade u Prištini Aljbin Kurti je dva puta u par nedelja iznenadio Vučića i njegov obaveštajni i diplomatski aparat, a onda Vučić sanira bruku i smiruje narod tako što turira vojsku i žandarmeriju", rekao je on za list "Danas".

Kako je saopštila Narodna stranka, Ponoš je rekao da Srpska napredna stranka kroz Srpsku listu i dalje partner u Kurtijevoj vladi, dodajući da "ta ekipa izgleda ima interese iznad nacionalnih".

"Pričom o srpskom svetu i velikom vođi zamagljuju epidemisjku katastrofu u koju su uveli Srbiju, zloupotrebe u BIA, državni narko biznis", naveo je potpredsednik Narodne stranke.

Vulin je ranije danas izjavio da je Vučić "položio ispit" tokom krize izazvane akcijom policije pod kontrolom vlasti u Prištini da se još jednom upisao u kolektivno sećanje nacije. //

(Beta, 10.14.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »