Aleksić (Narodna stranka): Kampanja protiv Milenkovića slična kampanji protiv Olivera Ivanovića

Beta 22.10.2021

Potpredsednik Narodne Stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da ga kampanja koja se vodi protiv načelnika beogradskog Odeljenja za droge Slobodana Milenkovića i njegovih kolega koje su zaslužne za otkriće plantaže marihuane na imanju "Jovanjica", podseća na kampanje koje su prethodile ubistvu opozicionog lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Kako je Aleksić rekao za list Danas, "razapinjanje" Milenkovića sprovodi se "kako bi se sprečila mogućnost da dođe do optužnice 'Jovanjica tri'", koje bi se potencijalno bavile političkim nalogodavcima operacije proizvodnje narkotika.

"Umesto da ih nagradi, vlast crta mete na čelo policajaca koji su otkrili Jovanjicu, povezujući ih sa raznim kriminalnim klanovima. Potpuno je neverovatno da premijerka (Srbije Ana Brnabić) izjavi da je hapšenje (prvooptuženog u tom slučaju) Predraga Koluvije pokušaj državnog udara, jer to praktično pokazuje da vrh vlasti više poverenja ima u Predraga Koluviju, osobu koja je okrivljena da je vođa kriminalne grupe sa ranijim osudama, nego institucijama sistema", rekao je Aleksić.

On je ocenio da će se posledice te kampanje protiv policajaca osetiti i u drugim krivičnim delima, jer im se na taj način "šalje jasna poruka".

Prema njegovim rečima, posledice ove kampanje protiv policajaca koji su uhapsili Koluviju osetiće se i u brojnim drugim istragama krivičnih dela.

"Ta poruka je - država podržava organizovani kriminal. I sutra će svaki inspektor okrenuti glavu kada vidi nekog narko dilera, jer zna da u suprotnom može da prođe kao Milenković i njegove kolege", kazao je Aleksić.   //

(Beta, 10.22.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »