PUPS i Pokret za Bijeljinu potpisali Sporazum o saradnji

Beta 05.11.2021

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Pokret za Bijeljinu potpisali su danas Sporazum o saradnji, koji predviđa ostvarivanje saradnje između Srbije i lokalnih samouprva Republike Srpske i Grada Bijeljine u više oblasti.

Kako je saopšteno, sporazum se odnosi na oblasti politike, međunarodnih odnosa, ekonomskog razvoja, socijalne pravde, zasnovane na korišćenju mogućnosti koje proističu iz Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Srbije i Republike Srpske, potpisanim 26. septembra. 2006. godine u Banjaluci.

Nakon potpisivanja Sporazuma, funkcioner PUPS Stefan Krkobabić izjavio je da Republika Srpska nije politički hir, već nacionalni imperativ, izraz slobodne i demokratske volje

"Republika Srpska nije politički hir. To je naš nacionalni imperativ, izraz slobodne i demokratske volje srpskog naroda na prostoru zapadno od Drine da samostalno uređuje svoj ekonomski, politički i kulturni život, a naša je obaveza da mu pružimo punu podršku i zaštitu", rekao je Krkobabić.

Predsednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović rekao je da je neophodno jačati institucionalne veze između Srbije i Republike Srpske.

"Neophodna je i tesna saradnja lokalnih samouprava, koja bi se odvijala na partnerskoj osnovi sa zajedničkim ciljevima i realizacijom zajedničkih projekata. Te veze, iako institucionalne po karakteru, bile bi duboko ukorenjene u tradiciji parlamentarizma, sabornosti, razvoja demokratskih principa i vrednosti, a koje srpski narod baštini vekovima", kazao je on.

Sporazum su potpisali Krkobabić i Mitrović, a sastanku su prisustvovali i narodni poslanik PUPS-a Dragan Marković - Markoni i članovi predsedništva Pokreta za Bijeljinu Tatjana Blagojević i Igor Bešlić.   //

(Beta, 11.05.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »