Pešić pred Belgiju: Imamo veći potencijal i talenat, ali to treba i pokazati

Beta 27.11.2021

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da očekuje neizvesnu utakmicu protiv Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali je i istakao da njegova ekipa ima veći potencijal koji mora da pokaže na terenu."Očekuje nas jedna vrlo neizvesna utakmica iz nekoliko razloga. Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Gaje apsolutno drugačiji način i stil igre u odnosu na ono što smo videli protiv Letonije", rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

"Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, igrača koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju", dodao je selektor.

Košarkaši Srbije doputovali su u Mons gde će sutra igrati protiv Belgije meč drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

U prvom kolu, Srbija je u hali "Aleksandar Nikolić" savladala Letoniju sa 101:100, dok je Belgija bila bolja od Slovačke u gostima sa 57:83.

"Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati", rekao je Pešić.

Srbija će na toj utakmici igrati bez igrača Partizana Alena Smailagića koji je povredio skočni zglob protiv Letonije, ali se nacionalnom timu pridružio Filip Petrušev.

"Videćemo koliko ćemo moći da računamo na Petruševa jer je praktično došao sinoć, danas će trenirati sa ekipom. Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuzetno važna, nego smo ga pozvali jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo", istakao je selektor Srbije.

Centar Dušan Ristić je naveo da njegovu ekipu očekuje meč protiv dobre i disciplinovane reprezentacije.

"Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku u utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel i očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu", rekao je Ristić.

Utakmica Belgija - Srbija igra se sutra od 15.30.

(Beta, 11.27.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »