Popović (SSP): Opština Čukarica bez novogodišnjih paketića, a Novom Beogradu milion evra

Beta 16.12.2021

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da beogradska opština Čukarica ove godine neće deliti novogodišnje paketiće deci, a da su kao razlog za to naveli pandemiju korona virusa.

"Ove godine Deda Mraz ne donosi paketiće deci Čukarice, jer predsednik ove opštine nije (predsednik opštine Novi Beograd) Aleksandar Šapić kome je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić za potrebe novogodošnjih vaučera dodelio milion evra", navela je u saopštenju predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović.

Prema njenim rečima, čelnici opštine Čukarica, iako je podela paketića otkazana zbog korona virusa, najavili su organizaciju dečje priredbe u školi "Braća Jerković" u Železniku, što je ona ocenila kao "apsurdno".

Popović je dodala i da je "obmana" najava da će sredstva za paketiće biti preusmerena na izgradnju dva dečja igrališta.

"Pa svi znaju da se odvaja devet miliona dinara iz budžeta za održavanje igrališta po Čukarici koja su zapuštena i koja služe samo za kampanju (premijerke) Ane Brnabić. Sada navodno žele da grade ni manje ni više pred beogradske izbore nekakva igrališta da zamažu oči građanima umesto da dele paketiće", kazala je Popović.

Ocenila je da čelnici opštine Čukarica ne mogu da dobiju novac iz republičkog budžeta kao opština Novi Beograd "jer oni nemaju potencijalnog kandidata za gradonačelnika Beograda".

(Beta, 12.16.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »