Nemanja Šarović u Obrenovcu: Za nestručno rukovođenje EPS-om odgovorna vlast

Beta 23.12.2021

Predsednik Pokreta "Ljubav, vera, nada" Nemanja Šarović izjavio je danas u Obrenovcu da građani tog mesta tri dana nisu imali struju i grejanje zbog nestručnog rukovođenja Elektroprivredom Srbije (EPS), te za to je optužio vlast.

Šarović je naveo i da bi Srpska napredna stranka, da je imala koga, umesto Milorada Grčića na čelu EPS-a postavila nekog boljeg i stručnijeg.

Dodao je da i sada oni koji su postavili Grčića pokušavaju da se operu od svega i da, kako je naveo, skinu odgovornost sa sebe.

Prema njegovim rečima, čak pričaju i o nekoj sabotaži i diverziji u EPS kako građani ne bi videli da je suštinska greška onih koji su ga postavili.

Rekao i da je Grčić gotovo punih sedam godina vršilac dužnosti direktora EPS-a iako je to protivzakonito.

"U trenutku kada je izabran za direktora, kada ga je Vlada Srbije postavila na to mesto za vreme mandata Aleksandra Vučića kao premijera, on nije ispunjavao zakonske uslove da bude na čelu tog javnog preduzeća", rekao je Šarović.

Podsetio je da mandat vršioca dužnosti direktora može da traje najduže godinu dana, te dodao da "je to isteklo pre skoro šest godina".

On je naveo i da je, zato, pokret koji predvodi danas napravio lažni skup podrške Grčiću.

Prema njegovim rečima, prva i najbitnija parola je "Ako ide Grčić neka ide i Vučić", jer se promenom Grčića neće "ništa suštinski promeniti".

Rekao je da je vlast SNS imala nekoga sposobnijeg od Grčića da postavi na mesto direktora EPS-a, "da bi ga verovatno postavila".

Ocenio je da će Grčića naslediti "neki novi Grčić", odnosno isto "tako nesposoban partijski kadar".

Šarović je rekao i da su "na čelu stotine javnih preduzeća i lokalnih samouprava postavljeni partijski ljudi" koji su, kako je naveo, "potpuno partijski podobni i potpuno nestručni".

"Očekujem i da Vučić zaštiti svog Miću (Grčića)", rekao je Šarović.

(Beta, 12.23.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »