SRS kritikovala Vladu što dopušta mešanje NVO koje se finansiraju iz inostranstva

Beta 24.12.2021

Srpska radikalna stranka (SRS) je danas ocenila da je nedopustivo meštanje "nevladinih organizacija koje se finansiraju iz inostranstva" u rad Vlade Srbije, i oštro kritikovala kabinet Ane Brnabić što, po njima, to dopušta.

SRS je u saopštenju navela i da "odavno upozorava na štetnost mešanja nevladinih organizacija koje se finansiraju iz inostranstva u rad državnih organa".

"Nedopustivo je da je Vlada Srbije, po nalogu Evropske unije u Radnu grupu za otvaranje poglavlja za ulazak Srbije u EU uključila takozvani Nacionalni konvent o EU", navodi se u saopštenju.

SRS je navela da "ta grupa nevladinih organizacija ponižava državne organe tako što im najpre nameće štetna rešenja" a onda, kako je ukazala, "odbija da učestvuje u daljem radu sa predstavnicima Vlade".

Radikali su naveli "da svako lično može da se ponižava koliko god želi", te naglasili da "državu Srbiju i nadležne državne organe niko ne sme da ponižava".

Istakli su i da niko ne sme da ponižava državne organe, "posebno ne zarad ulaska Srbije u EU" čiji član, kako su ukazali, Srbija "nikada neće postati".

(Beta, 12.24.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »