Чешка упутила протестну ноту Аустралији због проблема тенисерке Ворачове са визом

Бета 07.01.2022

 Чешка је упутила протестну ноту Аустралији у којој захтева да органи те земље објасне зашто депортују чешку тенисерку Ренату Ворачову која је уз исти изузетак као Новак Ђоковић још од децембра у Аустралији и већ је у тој земљи одиграла и један припремни меч пред турнир Аустралијан Опен.

"Можемо да потврдимо да је чешка тенисерка Рената Ворачова у истом хотелу као и Ђоковић, заједно са још неколико тенисера, дакле у Мелбурну. Према нашим информацијама доказала је да није заразна на начин који јој даје право да учествује на турниру Аустралија Опен. Зато смо преко амбасаде у Канбери упутили протестну ноту и захтевамо објашњење", казала је данас за чешки портал Ехо24 Анета Коваржова из одељења за штампу чешког Министарства спољних послова.

За разлику од Новака Ђоковића Ворачова је одлучила да одустане од турнира и напусти Аустралију због ограничене могућности да тренира а чешки конзулат јој помаже да обави формалности да Аустралију напусти, саопштило је чешко МСП.

Према сазнањима чешких медија Ворачова је недавно прележала ковид-19 и има довољно антитела тако да је послушала препоруку лекара да сачека са вакцинисањем неколико месеци а захваљујући прележаном ковиду-19 имала је пуно право да невакцинисана учествује на престижном тениском турниру и уђе у Аустралију.

У Аустралији је чешка тенисерка боравила без икаквих проблема од прошлог месеца али пошто је избила афера око визе Новака Ђоковића Ворачову су у четвртак привеле аустралијске власти са захтевом да напусти земљу и затвориле је у хотел у коме имигранти чекају на улазак у Аустралију или на депортацију.

(Бета, 01.07.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »