DS: Strah za bezbednost učenika u Zaječaru, Vučić nije ispunio obećanje

Beta 03.02.2022

Zbog višegodišnjeg nemara republičke vlasti, postoji opravdan strah da je bezbednost učenika koji pohađaju neku od škola u okviru Srednjoškolskog centra u Zaječaru ugrožena, saopšteno je danas iz Demokratske stranke (DS).

U saopštenju se navodi da je kompleks izgrađen šezdesetih godina prošlog veka u veoma lošem stanju, a da obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da će sanirati ove probleme nije ispunjeno".

"Fasade svih škola su u lošem stanju, a najgore je u Ekonomskoj školi gde postoji strah od njenog obrušavanja. Toalet u gimnazijskoj sali za fizičko izgleda kao odlična scenografija za snimanje horor filmova. Zbog tehničkih problema i starih instalacija, grejanje u svim školama srednjoškolskog doma je veoma loše, a pojedini radijatori ostaju mlaki i na temperaturama ispod nule", izjavila je članica Resornog odbora DS za obrazovanje Dragana Rašić.

Ona je navela da je "Aleksandar Vučić još 2019. godine u kampanji 'Budućnost Srbije' obećao ulaganje od 17 miliona evra za potpuno rekonstruciju srednjoškolskog doma", ali da se to nije dogodilo.

(Beta, 02.03.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »