Penzionisani general Božidar Delić biće nosilac liste koalicije NADA na parlamentarnim izborima (VIDEO)

Beta 07.02.2022

Penzionisani general Božidar Delić biće kao nestranačka ličnost nosilac liste koalicije Nacionalna demokratska alterativa (NADA) na parlamentarnim izborima u aprilu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare ove koalicije.

Lider jedne od frakcija Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović izjavio je na konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama stranke, da generala Delića sa članovima koalicije NADA "povezuje zajednička ljubav prema Srbiji", kao i da to pokazuje kakav je odnos koalicije prema Kosovu.

"Srpska koalicija NADA stvarno nema alternativu. Nadamo se da ćemo osvojiti dovoljan broj glasova da promenimo na bolje tok događaja u Srbiji", rekao je Mihailović, koji je i kandidat te koalicije za gradonačelnika Beograda.

Predsednik Demokratke stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović je u pismu koje je pročitano na konferenciji, kojoj nije prisustvovao jer je pozitivan na korona virus, naveo da je time što je Božidar Delić, predsednik udruženja "Nema nazad, iza je Srbija" izabran za nosioca liste, koalicija NADA potvrdila "da je reč o jednoj ozbiljnoj patriotskoj alternativi ovoj vlasti".

"Kada jednu političku organizaciju podržavaju jedan od najvećih živih pesnika kao što je Matija Bećković, i jedan od najvećih živih srpskih ratnika kao što je general Božidar Delić, onda je svaka dalja rasprava izlišna i svako dvoumljenje s tim u vezi suvišno", naveo je Jovanović, koji je kandidat te koalicije na predstojećim izborima za predsednika Srbije.

General u penziji Božidar Delić je rekao da "koalicija NADA obuhvata sve one ljude sa kojima je godinama unazad radio kao vojnik, i činio ono što je Srbija od njih tražila".

"Biti sa strane i gledati šta se dešava u Srbiji meni jednostavno izgleda nemoguće. Zbog toga sam rešio da sa ovim ljudima dam sve svoje mogućnosti u koaliciji NADA, sa verom da kad dođe taj dan (izbora) da ćemo postići rezultate koji će uticati na to u kom pravcu će Srbija da krene", rekao je Delić.

Koaliciju NADA čine DSS, POKS i više od 20 udruženja građana.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

(Beta, 02.07.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »