Jeremić: Neću biti kandidat za poslanika na parlamentarnim izborima

Beta 15.02.2022

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da neće biti kandidat za narodnog poslanika na parlamentarnoj listi ispred koalicije Ujedinjena Srbija za predstojeće aprilske izbore i dodao da će većeras u Beogradu biti potpisan koalicioni sporazum sa ostalim članicama te koalicije.

"Možemo to nazvati 'Sretenjski koalicioni sporazum'. Nismo zvanično odlučili da ga tako nazovemo, ali biće potpisan na Sretenje i ja ću na njega staviti potpis u ime Narodne stranke", rekao je Jeremić novinarima u Kragujevcu, prenela je ta stranka.

On je dodao da će sutra širom Srbije početi skupljanje potpisa podrške građana toj listi, za koju je istakao da "garantuje promene u Srbiji, daje nadu i bez sumnje nosi najveću snagu sa najjačim imenima ljudi koji svojim imenom i biografijom garantuju da će Srbija u budućnosti biti normalna i demokratska država".

"Naše prvo lice na toj listi će biti Miroslav Aleksić, a na mestima koje koalicionim sporazumom pripadaju Narodnoj stranci biće i Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić, Vladimir Gajić, Borislav Novaković, kao i zajednički kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković i glumac Branislav Tomašević, i mnogi drugi", naveo je Jeremić.

Ocenio je i da bi Dan državnosti trebalo da odlikuje sabornost celog naroda, ali da je Srbija danas "nažalost duboko podeljena".

"Zavađeni smo i ogorčeni, napadamo jedni druge i tražimo krivca - u sebi i drugima, u regionu i svetu, ali danas nije dan kad bi trebalo da prstom upiremo u političke neistomišljenike i ružno govorimo o bilo kome. Danas je dan kada je potrebno podsetiti se na svetlu istoriju i tradiciju našeg naroda i na naše pretke koji su u težim okolnostima nastavili da hrabro i snažno nose barjak svoje zemlje i naroda", rekao je Jeremić.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Kragujevac Predrag Delić, koji će biti na listi kandidata za poslanike, rekao je da je u Kragujevcu donet ustav moderne Srbije, ali da je taj grad danas zapušten i ne zauzima mesto koje mu pripada.

"Naš cilj je da Kragujevcu vratimo sjaj i ono što mu pripada, kako istorijski tako i geografski. Mi ćemo 3. aprila izazvati politički zemljotres koji će označiti početak velikih promena u Srbiji i početak kraja ove vlasti", naveo je Delić.

(Beta, 02.15.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »