Jovanović pozvao na nacionalni konsenzus oko plana koalicije NADA o Kosovu (VIDEO)

Beta 17.02.2022

Predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović pozvao je danas da se oko plana te koalicije o Kosovu napravi nacionalni konsenzus, navodeći da prva od četiri tačke podrazumeva da je pravni okvir definisan Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Govoreći o godišnjici, kako je naveo, secesije Kosova, on je rekao u Valjevu da Srbija više ne sme da čini ustupke na sopstvenu štetu, prenela je koalicija NADA, koju čine Demokratska stranke Srbije (DSS) i frakcija Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), predvođena Vojislavom Mihailovićem.

Jovanović, koji je predsednik DSS, rekao je da je neophodno "snaženje srpskog korpusa u našoj južnoj pokrajini uz garantovanje fizičke bezbednosti Srba na Кosovu i Metohiji".

"Na međunarodnom planu je potrebno nastaviti sa politikom povlačenja priznanja secesije Кosova. Pregovore nastaviti bez činjenja bilo kakvih daljih ustupaka već isključivo uz insistiranje na onome što nije ostvareno iz dosadašnjih sporazuma, a što nam u izvesnoj meri ide u prilog", rekao je Jovanović na otvaranju prostorija koalicije NADA.

(Beta, 02.17.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »