Чупић: Интелектуалци имају посебну обавезу да се политички изјасне

Бета 04.03.2022

Професор Факултета политичких наука Универзитета у Београду Чедомир Чупић изјавио је да се придружио тиму кандидата за председника Србије Здравка Поноша зато што сматра да је обавеза сваког грађанина, а посебно интелектуалца, да се јавно изјасни.

"Ја сам се изјаснио тако што сам подржао кандидатуру Здравка Поноша, односно коалицију 'Уједињена Србија'. Сматрам да је та коалиција највећа нада када су у питању промене. То је скуп оних оних странака које су бојкотовале изборе и показале дозу одговорности", казао је Чупић за лист "Нова".

Чупић, који у Поношевом тиму задружен за проблем корупције, рекао је да председник Србије има ограничену моћ, али да може да предлаже Влади и парламенту да се донесе неки закон.

"Наша одлука није да одлучујемо, већ да га саветујемо. Што се корупције тиче, она је код нас постала системска, имамо на делу политичку корупцију која је ушла у све системе - економски, социјални и вредносни", додао је он.

Чупић је оценио да је најреалније да опозиција победи на изборима у Београду јер је главни град на референдуму о промени Устава у јануару "показао да је незадовољан".

(Бета, 03.04.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »