SSP: Šapiću puna usta domaćinskog vođenja grada a svoja kola pere na teret opštine

Beta 14.03.2022

Predsednica Gradskog odbora za Beograd Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da je, prema izveštaju Državne revizorske institucije, funkcioner i prvi na listi Srpske napredne stranke (SNS) za beogradske izbore Aleksandar Šapić "svoje džipove 'BMW' i 'Tojota' davao na korišćenje Opštini Novi Beograd i na taj način preneo troškove za gorivo i za pranje vozila na opštinu".

"Tako je 'zaradio' oko 5.000 evra na račun Opštine samo u dve godine. DRI je utvrdila i da putni nalozi po kojima je refundirano gorivo ne sadrže sve potrebne elemente po pravilniku koji je sam Šapić doneo", navela je Popović u pisanoj izjavi.

Ona je dodala da "ako se uzme u obzir potrošnja i troškovi za dvadeset vozila Opštine (Novi Beograd) u odnosu na dva Šapićeva vozila, vidi se da ta dva vozila u nekim mesecima čine i do 25 do 55 odsto ukupnog iznosa troškova".

"Dok su mu puna usta domaćinskog vođenja grada, svoja kola pere na teret opštine. Tačka povezivanja oko koje su se okupili svi članovi SNS je ništa drugo do njihove apsolutne lične koristi. Zato je Beograd u haosu, neredu, a velika većina poslova je koruptivna", kazala je Popović.

Popović je navela da "od svakog građanina koji živi u Beogradu zavisi da li će ovakvi ljudi da nastave da se bahate po našem gradu", kao i da je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić "odavno izgubio Beograd", a da to ostaje da se na izborima 3. aprila "potvrdi".

(Beta, 03.14.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »