DJB kritikovala Evropski parlament zbog rezolucije u vezi sa SPC i njenim odnosom prema Rusiji

Beta 15.03.2022

Stranka Dosta je bilo (DJB) kritikovala je danas Evropski parlament zbog dela rezolucije u vezi sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i njenim odnosom prema Rusiji.

DJB je naveo da EU parlament u rezoluciji kaže da je zabrinut zbog pokušaja pravoslavne crkve u zemljama kao što su Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, a posebno u njenom entitetu Republici Srpskoj, da promoviše Rusiju kao zaštitnicu tradicionalnih porodičnih vrednosti i učvršćuje odnose između države i crkve.

DJB je saopštio da se "istovremeno EU komisija poziva da pažljivo prati aktivnosti u verskim institucijama, te da, prema potrebi i ako postoje dokazi, preduzmu mere, između ostalog, uskraćivanjem finansijskih sredstava ili oduzimanjem licenci srodnim institucijama.

DJB je tu rezoluciju ocenila kao "skandaloznu i sramotnu".

U DJB smatraju da je EU 30 godina, kako je navedeno u saopštenju, finansirala tzv. nevladine organizacije koje su se u Srbiji bavile promocijom autošovinizma, razgradnje porodice i uništavanja bilo kakvog osećaja pripadnosti svojoj državi i narodu.

Ocenili su da "EU licemerno osuđuje sam temelj i stub otpora toj pogubnoj propagandi - Srpsku pravoslavnu crkvu".

DJB je navela i da "već dugo upozorava na pogubnost zvanične politike Srbije o tzv. pristupanju EU".

"Brisel tu šarenu lažu koristi kako bi se iznova mešao u način na koji vodimo i uređujemo svoju državu", ističe se u saopštenju.

DJB smatra da Srbija ne sme da se odrekne svoje suverenosti, već da teži saradnji sa svim ostalim državama sveta bez pristupanja tom globalističkom projektu.

"Otvoreni napad na SPC kroz rezoluciju EU parlamenta samo je još jedna potvrda da priključivanje EU nije u interesu države Srbije i srpskog naroda", dodaje DJB.

Navedeno je i da "EU nije Evropa", te ukazano da je "Evropa kontinent sa preko pola milijarde ljudi".

"I Srbija i Rusija i Francuska su Evropa. EU su birokrate koje sede u tri grada u Evropi: Briselu, Strazburu i Frankfurtu gde se štampa evro", naveli su iz DJB.

Ocenili su da je Evropi potrebna saradnja suverenih država, a ne, kako su naveli, diktat EU birokrata koji rade u interesu banaka i globalnih korporacija i suprotno interesima Evropljana.

(Beta, 03.15.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »