"Pobedićemo Rusiju preko balkanskih zemalja": Ko je Kris Marfi, senator koji nam je doneo novi pritisak iz Vašingtona: Obožava Prištinu, bio je na "crnoj listi" Moskve, a za Vučića je rekao da je "ljut kao stršljen"

Blic 20.04.2022
"Pobedićemo Rusiju preko balkanskih zemalja": Ko je Kris Marfi, senator koji nam je doneo novi pritisak iz Vašingtona…

Za Prištinu kaže da je "jedan od najomiljenijih gradova na svetu", najavljuje da će SAD pobediti "Rusiju preko balkanskih zemalja" i jedva je čekao da vidi leđa Donaldu Trampu. Ima 48 godina, poslednjih devet je senator u ime demokrata, a izgleda i da je na "crnoj listi" Moskve jer mu 2019. godine Rusija nije dozvolila ulazak. U pitanju je senator SAD i član Odbora za spoljne poslove Kris Marfi.

Marfi je sa još dvoje svojih kolega Džin Šenon i Tomom Tilisenom boravio u Beogradu i sastao se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i, ispostavilo se, doneo nam novi diplomatski pritisak Vašingtona, jer je izneo "zabrinutost zbog nabavke oružja iz Kine". To nije prvi put da se Marfi sastane sa šefom države, zajedno sa ovim susretom našli su se oči u oči čak pet puta. Posle Andrićevog venca, rekao je da je važno da sve demokratske zemlje Evrope pošalju jasnu poruku

Povezane vesti »

Srbiji stežu omču

Srbiji stežu omču

Vesti online 21.04.2022
Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »