"Veso, ne znamo gde si pošao tako prerano": Održana komemoracija Veselinu Simonoviću, legendi "Blica" i srpskog novinarstva (foto)

Blic 11.05.2022
"Veso, ne znamo gde si pošao tako prerano": Održana komemoracija Veselinu Simonoviću, legendi "Blica" i srpskog novinarstva…

Veselin Simonović, direktor i glavni i odgovorni urednik portala "Nova.rs" i dugogodišnji glavni urednik "Blica", preminuo je iznenada u nedelju popodne u 63. godini. Danas je u Dorćol placu održana komemoracija jednom od najpoznatijih srpskih novinara i urednika, koji će u 14.30 sati biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Porodica, prijatelji i kolege u velikom broju pristigli su na komemoraciju novinaru i uredniku Veselinu Simonoviću. Među okupljenima su bile brojne poznate ličnosti iz političkog i kulturnog života, kao i kolege iz redakcija u kojima je Veselin Simonović radio. Prvi se okupljenima obratio urednik lista "Nova" i Vesin prijatelj Ranko Pivljanin. "Ovo mesto na kojem smo se danas sabrali samo je jedno od mesta i institucija kojima je temelje postavio Veselin Simonović.

Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »