ABA liga: Pogrešna odluka sudija, Lesor ispravno izveo slobodno bacanje

Beta 31.05.2022

Košarkaška ABA liga saopštila je danas da su sudije u finišu druge utakmice finala tog takmičenja između Crvene zvezde i Partizana napravile grešku i da je igrač crno-belih Matijas Lesor ispravno izveo slobodno bacanje.Nakon što je ranije danas Partizan saopštio da su klubovima dostavljeni rezultati ekspertize suđenja, oglasila se i ABA liga u vezi sa suđenjem na meču u kojoj su u nedelju košarkaši Zvezde u neizvesnoj završnici pobedili Partizan sa 85:81.

"ABA liga obaveštava javnost da je odluka sudija na deset sekundi pre kraja susreta, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora bila pogrešna", navodi se u saopštenju lige.

Kako se dodaje, Sudijska komisija ABA lige, sastavljena od tri člana, okarakterisala je tu utakmicu kao "tešku za suđenje sa dosta teških situacija za suđenje, posebno kada su u pitanju kontakti između igrača".

Navodi se da je tokom utakmice bilo pogrešnih sudijskih odluka i da se to pominje u analizi, ali i dodaje "da je to stvar koja se dešava na svim utakmicama, ali da ne bi trebalo da se dešava tako često".

"Nakon ekspertize Sudijske komisije ABA lige konstatovano je da na 10 sekundi do kraja igre, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora, nije bilo prekršaja prilikom izvođenja slobodnog bacanja", navodi se u saopštenju.

"Lopta je dodirnula ivicu pre nego što je strelac dodirnuo liniju slobodnih bacanja ili ograničenu oblast. Dakle, odluka sudije je pogrešna", zaključuje se u saopštenju ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde vode u finalu plej-ofa ABA lige protiv Partizana sa 2:0, a treća utakmica te serije na programu je sutra od 20.30.

(Beta, 05.31.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »