Stefanović: Dijana Hrkalović iznela bujicu laži o meni, bila je prinuđena da napusti MUP

Beta 21.06.2022

Ministar odbrane i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović u prethodnom periodu iznela "bujicu laži i o njemu i o događajima iz prošlosti", kao i da je "bila primorana da napusti MUP zbog veza sa kriminalom".

"Vrlo je jasno da u onome što govori nema ni trunčice istine", rekao je Stefanović u video obraćanju, koje je prosledilo Ministarstvo odbrane.

Stefanović je kazao da je jedna od važnijih stvari u krivičnom postupku koji se vodi protiv Hrkalović predmet nedostavljanje poruka tužiocu nakon veštačenja telefona Veljka Belivuka.

Naveo je da je transkripte tih poruka video u medijima i ocenio da se iz njih moglo videti da su u tim porukama "Belivuk i njena bliska policijska veza, koja se sa njim dopisuje".

"Vrlo blisko komunicirali pre svega o Dijani Hrkalović. Ona prenosi poruke Belivuku, pozdrave Belivuku, a njen, vrlo bliski, rekao bih intimni prijatelj ima različita viđenja, dopisuje se sa njim i razmenjuje različitu vrstu poruka i pozdravlja ga od Dijane, ohrabruje ga i ukazuje šta treba ili ne treba da uradi", kazao je Stefanović.

Istakao je da nikada nije video izvorni oblik tih poruka i pozvao sud da objavi javno sve te poruke.

"Da vidimo ko je imao interes, a ja sam uveren da je to Dijana Hrkalović, da sebe zaštiti bilo od javnosti, ili od krivičnog gonjenja, baš zato što daje instrukcije i direktno se povezuje sa klanom Veljka Belivuka", rekao je on.

Po njegovim rečima, pozivajući se na dostupne izjave sa suđenja, Hrkalović je od načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića, dobila sadržaje tih poruka u elektronskom obliku i istakao da je ona imala uvid u te poruke.

"Kada je ona videla svoje ime i da se njen bliski prijatelj, da ne kažem intimna veza, dopisuje sa Veljkom Belivukom i pominje njeno ime, shvatila je da to neće da dostavi tužiocu. Potpuna je laž da je ona to dostavila meni. Jedini interes da to ne izađe u javnost je imala isključivo ona i ljudi koji su bili oko nje, koji su imali komunikaciju sa Belivukom", rekao je Stefanović.

Govoreći o odmoru Dijane Hrkalović i odlasku u Izrael, Stefanović je naveo da je sa njom tada bio pripadnik Kavačkog klana i vođa navijača Partizana sa Karaburme.

"Ja u to vreme nisam imao nikakav podatak da je ona načinila krivično delo, ali nisam mogao da dozvolim da takva osoba nastavi da radi u MUP-u i ona je nakon toga bila prinuđena da podnese ostavku", izjavio je Stefanović.

Istakao je da on nije preduzeo dovoljno koraka na vreme, jer je bilo "očigledno da je ona sve vreme imala komunikaciju sa kriminalcima".

Stefanović je istakao da se u iskazima Dijane Hrkalović vidi "transformacija" od kada je njen advokat postao Vladimir Đukanović, jedan od, kako ga je opisao, "aktera političko-medijske hobotnice koja vrši pritisak na institucije".

"Jedan je od onih koji orkestriraju kampanju protiv onih koji su suprotstavljeni njegovim biznis i političkim interesima. Ovo nisu ni interesi države, ni interesi stranke, ovo su lični interesi, a mislim pre svega na Vladimira Đukanovića", naveo je Stefanović.

Ocenio je da se Đukanović bavi "isključivo pritiskom na državne institucije" i to kao političar, član Visokog saveta sudstva i čovek koji je u poziciji da utiče na izbor sudija.

Stefanović je istakao da Đukanović u emisije dolazi kao političar i funkcioner stranke, a taj prostor koristi za medijsku odbranu svojih klijenata.

"On stalno neformalno pokušava da se predstavi kao neko ko dolazi u ime vladajuće stranke i da je to stav vladajuće stranke i na žalost na takav način vrši pritisak na sudstvo", kazao je on.

Stefanović je kazao da ne želi da njegovo ime neko "provlači kroz blato i ljagu i dovodi u vezu sa kriminalnim klanovima, kriminalcima, sa bilo kakvim izvršenjem krivičnog dela".

"Niti sam kriminalac, niti sam izvršio neko krivično delo, a pogotovu nisam neko ko je zaverenik protiv predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića, čoveka koga u politici podržavam već duže od 20 godina i pratim onu politiku koja Srbiju čini boljim mestom za život", kazao je on.

Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, je u intervjuu za portal Objektiv, između ostalog, optužila Stefanovića da je štitio grupu Veljka Belivuka i učestvovao u prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da javni istupi bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović nemaju nikakvu dokaznu snagu te da se ne mogu smatrati relevantnim i verodostojnim.

Stefanović: Nisam zaverenik protiv Vučića, čoveka koga u politici podržavam 20 godina

 Ministar odbrane i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije "zaverenik protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića" i da njegovu politiku podržava 20 godina.

On je, komentarišući optužbe koje je na njegov račun iznela bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović istakao da želi da "raskrinka svaku laž koja je u poslednjem periodu izgovarana na njegov račun".

Stefanović je u video obraćanju, koje je prosledilo Ministarstvo odbrane, istakao da ne želi da njegovo ime neko "provlači kroz blato i ljagu i dovode u vezu sa kriminalnim klanovima, kriminalcima, sa bilo kakvim izvršenjem krivičnog dela".

"Niti sam kriminalac, niti sam izvršio neko krivično delo, a pogotovu nisam neko ko je zaverenik protiv predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića, čoveka koga u politici podržavam već duže od 20 godina i pratim onu politiku koja Srbiju čini boljim mestom za život", kazao je on.

Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, u intervjuu za portal Objektiv, između ostalog, optužila je Stefanovića da je štitio grupu Veljka Belivuka i učestvovao u prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da javni istupi bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović nemaju nikakvu dokaznu snagu te da se ne mogu smatrati relevantnim i verodostojnim.

(Beta, 06.21.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »