Profesor Tiodorović za "Blic" otkriva šta nas čeka na jesen, koje ćemo mere vratiti, da li će se odgoditi početak školske godine i kako će deca pohađati nastavu?

Blic 10.08.2022
Profesor Tiodorović za "Blic" otkriva šta nas čeka na jesen, koje ćemo mere vratiti, da li će se odgoditi početak…

Bilo bi dobro da septembar dočekamo sa manjim brojem zaraženih, u šta nisam siguran da je moguće s obzirom na ovakvo kretanje virusa. Ali, videćemo. Pred nama je izazov za naredni mesec, počinju škole, radno aktivno stanovništvo se masovno vraća u kolektive, a time se otvara prostor za zaražavanje, kaže za „Blic“ prof.dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba.

- Zajedno sa Ministarstvom prosvete za sedam do 10 dana razmotrićemo situaciju u vezi sa polaskom u školu, pa ćemo predložiti najbolje rešenje. Što se mera tiče, ako brojevi budu visoki i poraste broj hospitalizovanih, možda ćemo morati da vratimo meru koja se odnosi na nošenje maski u zatvorenom prostoru, što su neke zemlje već i uradile, dodaje prof. Tiodorović. Što se dnevne statistike tiče, prešli smo cifru od 6.000 zaraženih po danu, dok je u bolnicama nešto

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »