Brnabić: Ne možemo da ispunjavamo zahteve koji su stavljeni na papir samo da bi bili odbijeni

Beta 16.08.2022

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je blizu postizanje dogovora sa poljoprivrednicima koji protestuju u više gradova, ali da ne mogu biti ispunjeni njihovi zahtevi koji su "stavljeni na papir samo da bi bili odbijeni".

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da je u interesu Vlade Srbije "da se nađe dogovor", ali da "mora da se nađe sredina", da se pomogne poljoprivrednicima i da se čuva budžet.

Ona je navela da je sporan zahtev za otkupnu cenu suncokreta od 700 evra po toni, jer je zemljama u okruženju otkupna cena ispod 600 evra po toni.

"Mi smo zauzeli cenu od 600 evra po toni. Vlada Srbije ne može da utiče na otkupnu cenu. Ako otvorimo tu 'Pandorinu kutiju' tražiće i drugi garanciju otkupne cene bez obzira na situaciju na tržištu ili njihovu ličnu konkurentnost", kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima time bi "razvalili" našu ekonomiju jer je borba na tržištu nešto što jača privredu.

"To ne možemo ali smo intervenisali da bi obezbedili da naši građani imaju dovoljno suncokretovog ulja i da obezbedimo da su cene prema građanima u jednom kontrolisanom nivou u teškim vremenima", rekla je Brnabić.

(Beta, 08.16.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »