Poljoprivrednici ostaju u Velikoj Plani da sačekaju pisanu potvrdu o dogovoru sa Vladom

Beta 16.08.2022

 Poljoprivrednici iz Rače, koji su krenuli u Beograd, odlučili su da ostanu u Velikoj Plani i tu sačekaju pisanu potvrdu da će dogovor sa vladom Srbije o ceni suncokreta biti poštovan, preneo je večeras N1.

Kako je ranije danas saopšteno, poljoprivrednici su želeli da dođu u Beograd, da bi im ministar poljoprivrede Branislav Nedimović uručio dokument da će dogovor sa vladom biti poštovan.

Poljoprivrednici su ranije danas postigli dogovor sa vladom Srbije o ceni suncokreta.

Prema finalnom dogovoru sa vladom, konačna cena suncokreta ka poljoprivrednim proizvođačima iznosi 73 dinara po kilogramu, a isplata je dogovorena do 15. oktobra tekuće godine.

Poljoprivrednici iz Šumadije krenuli traktorima za Beograd

Poljoprivrednici iz Šumadije koji četvrti dan traktorima blokiraju brzu saobraćajnicu Kragujevac-Batočina, a od sinoć i ulaz na autoput E 75, formirali su kolonu mehanizacije i u 15.45 krenuli za Beograd, objavio je N1.

Oni traktore voze starim (paralelnim sa autoputem) drumom od Batočine, preko Lapova i Velike Plane do srpske prestonice.

„Tokom puta priključiće nam se kolege sa blokade u Desimirovcu kod Kragujevca i ostali. Ako nas niko ne bude zaustavljao u vožnji, uz stajanje na pumpama da dolijemo gorivo, ispred zgrade Vlade Srbije bićemo između 21 i 22 časa", rekao je za N1 Jovan Golubović, poljoprivrednik iz Rače Kragujevačke.

On je pozvao sva udruženja, građane, političke organizacije, a posebno ekološka udruženja da im se pridruže u protestu.

Odblokirana je raskrsnica puteva kod batočinskog ulaza na autoput, a put Beograda sa te lokacije krenulo je pedesetak traktorista iz Šumadije.

(Beta, 08.16.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »