"Otac obezglavljen, deda savijen na pola": Potresne ispovesti porodica žrtava jezivog zločina na Petrovačkoj cesti kog Hrvatska i danas negira: "Bomba je pala na kamion pun dece‚ nismo mogli da ih spasimo"

Blic 25.08.2022
"Otac obezglavljen, deda savijen na pola": Potresne ispovesti porodica žrtava jezivog zločina na Petrovačkoj cesti kog…

Od kada su pre punih 27 godina ostali bez najbližih, porodice žrtava jezivog zločina na Petrovačkoj cesti imaju samo jednu želju - da odgovorni za granatiranje kolone srpskih izbeglica u kome je ubijeno devet civila od kojih četvoro dece, konačno izađu pred lice pravde. Ništa se nije promenilo ni sada kada je Viši sud u Beogradu potvrdio optužnice Tužilaštva za ratne zločine protiv četvorice pilota hrvatskih "migova", a Hrvatska zapretila da će zbog toga blokirati ulazak Srbije u EU.

Tog 7. avgusta 1995. godine dogodio se najteži zločin "Oluje". Toliko težak da zdrav razum ni nakon skoro tri decenije ne može da shvati zbog čega su hrvatske bombe pale na kolone srpskih izbeglica koje su goloruke u automobilima, kamionima, traktorima bežale sa svojih ognjišta i već bile na tuđoj teritoriji. Zbog čega su granate ubile devetoro nedužnih ljudi među kojima četvoro dece stare od šest do 13 godina?! U bezumnom napadu poginuli su Darinka Drča (68) i

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »