Jovanović (NS): SNS pokušava da obesmisli anketne odbore za afere u koje je umešana vlast

Beta 30.09.2022

Poslanik i portparol Narodne stranke (NS) Stefan Jovanović izjavio je danas je "predlog poslanika Srpske napredne stranke (SNS) za osnivanje 21 anketnog odbora o navodnim aferama vezanim za opoziciju pokušaj da se obesmisle anketni odbori koje je opozicija prethodno tražila".

"Mislim da bi trebalo pustiti sve anketne odbore, mi se ne plašimo da se razgovara o svemu i da se iznesu sve činjenice, ali očekujem da budu osnovani i anketni odbori za 'Jovanjicu’' uništavanje elektroenergetskog sistema Srbije i za mnoge afere za koje je odgovorna vlast SNS-a", rekao je Jovanović televiziji Nova S.

Poslanici opozicije podneli 26 zahteva za osnivanje anketnih odbora za utvrđivanje stanja u EPS-u, Republičkom geodetskom zavodu, kao i otkrivanjem detalja u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, brutalnim postupanjem policije na protestima u leto 2020. godine, snimkom nesreće na naplatnoj rampi u kojoj je poginula Stanika Gligorijević i aferom prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prenela je NS.

(Beta, 09.30.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »