Narodna stranka Subotica: Spajanje ministarstava mladih i turizma u novoj vladi - sramno

Beta 24.10.2022

Gradski odbor Narodne stanke u Subotici ocenio je danas da je odluka o spajanju ministarstva omladine sa ministarstvom turizma u novoj vladi Srbije "sramna jer, po ko zna koji put marginalizuje mlade u Srbiji".

"Živimo u vremenu kada Srbiju godišnje napusti gotovo 50.000 građana, većinom mladi, i to pre svega zbog teške ekonomske situacije. Poražavajuće je što sve veći broj mladih nema uslove da nađe posao u struci, da se osamostali ili zasnuje porodicu", saopštili su iz ove stranke.

Kako smatraju, Srbija nema jasan akcioni plan kako da se mladi zadrže u zemlji, dok je Zakon o mladima iz 2011, izuzetno površno formulisan.

"Subvencije za mlade bračne parove za kupovinu prve nekretnine su nepristupačne za većinu građana i do te mere zakomplikovane da se gubi njihov smisao", upozorio je Gradski odbor narodne stranke Subotica.

Sve dosadašnje odluke vlade, kako su neveli, koje su navodno trebale da olakšaju život mladima imale su "isključivo populističku retoriku, dok su posledice vođenja neozbiljne politike na ovom polju evidentne".

(Beta, 10.24.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »