Otvoreni parlament podneo prijavu protiv Šćekića zbog gestikulacije koja ima seksualnu konotaciju

Beta 14.11.2022

Organizacija Otvoreni parlament podnela je nadležnom Administrativnom odboru prijavu protiv poslanika vladajuće Srpske napredne stranke Dalibora Šćekića, zbog kršenja Kodeksa ponašanja narodnih poslanika.

Kako se navodi u prijavi koju je organizacija objavila na Tviteru, prema navodima poslanice grupe Ujedinjeni Slavice Radovanović, Šćekić je gestikulirajući prema poslanici Demokratske stranke Tatjani Manojlović, svojim jezikom dodirivao unutrašnju stranu levog obraza.

U prijavi se navodi da opisana gestikulacija ima nedvosmisleno seksualnu konotaciju, da vređa dostojanstvo poslanice Manojlović i da kao takva predstavlja čin neverbalnog polnog uznemerivanja.

"Incident se dogodio nakon što je sednica nastavljena posle redovne pauze, u 3.20 minutu govora Tatjana Manojlović a na snimku sednice se jasno vidi da u tom momentu poslanici Miodrag Gavrilović, Slavica Radovanović i Ivana Parlić reaguju na ponašanje poslanika Šćekića“, piše u prijavi Otvorenog parlamenta.

Podneli smo prijavu povodom nedoličnog i uvredljivog ponašanja narodnog poslanika Dalibora Šćekića. Nadležni odbor ima rok od 30 dana da odluči po prijavi. pic.twitter.com/3XSIzD9PPF— Otvoreni Parlament (@O_Parlament) November 14, 2022

(Beta, 11.14.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »