Konferencija "Nauka i privreda na istom zadatku" u Privrednoj komori Vojvodine, udruženje SRNA slavi godinu dana (AUDIO)

RTV 21.11.2022  |  RTV (Milan Rakić)
Konferencija "Nauka i privreda na istom zadatku" u Privrednoj komori Vojvodine, udruženje SRNA slavi godinu dana (AUDIO)

NOVI SAD - Najbolji način da se srpska privreda menja nabolje jeste primena naučnih dostignuća u privrednim delatnostima. Zbog toga je neophodno ulagati u obrazovanje kako bi domaća privreda i nauka imale kvalifikovane kadrove, rečeno je na današnjoj konferenciji "Nauka i privreda na istom zadatku" u Privrednoj komori Vojvodine. Konferenciju je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam organizovao u saradnji sa Udruženjem naučnica Srbije nazvanim ,,SRNA“.

Konferencijom je ujedno obeleženo i godinu dana rada udruženja SRNA. Udruženje je osnovano kako bi se povezale privreda i nauka. Članovi udruženja su svi oni koji svoje znanje, ideje i iskustvo žele da realizuju na opšte dobro celog društva istakla je predsednica udruženja SRNA Sanja Podunavac Kuzmanović. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević istakao je da je veoma bitno što udruženje SRNA radi na objedinjavanju nauke i privrede jer je

Povezane vesti »

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »