Embolo za pobedu Švajcarske protiv Kameruna

Beta 24.11.2022

Fudbalska reprezentacija Švajcarske pobedila je danas selekciju Kameruna sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe G Svetskog prvenstva u Kataru.Jedini gol na stadionu Al Džanub postigao je Bril Embolo u 48. minutu.

U drugom meču ove grupe večeras od 20.00 sastaju se Srbija i Brazil.

Kamerunci su bili bolji rival u prvom poluvremenu, imali su nekoliko dobrih prilika za gol, dok Švajcarska nije uputila niti jedan šut u okvir gola rivala.

Prvi šansu na utakmici imao je Brajan Mbeumo, koji je u desetom minutu utrčao u kazneni prostor i šutirao iskosa, ali je golman Jan Zomer bio na pravom mestu. Na odbijenu loptu je natrčao Karl Toko Ekambi, ali je šutirao preko gola.

Nekoliko minuta kasnije zapretio je i Erik Maksim Čupo-Moting, a u dobroj šansi našao se i Martin Ongla ali je loše šutirao pa Zomer nije imao problema.

Švajcarci su prvi put opasnije zapretili tek u 40. minutu kada je Niko Elvedi posle kornera glavom šutirao pored gola, baš kao i Manuel Akandži nekoliko minuta kasnije.

U nastavku se situacija potpuno promenila na terenu, a sve je počelo već u 48. minutu kada je Švajcarska iz prvog udarca u gol i povela.

Posle duge akcije, lopta je stigla do Džerdana Šaćirija na desnoj strani koji je ubacio na peterac gde je na pravom mestu bio Embolo, koji je rođen u Kamerunu, kojem nije bilo teško da savlada Andrea Onanu.

Čupo-Moting je u 57. minutu lepo prošao po desnoj strani i šutirao, ali je Zomer odbranio, a desetak minuta kasnije je na drugoj strani zapretio Ruben Vargas ali je Onana izašao kao pobednik.

Švajcarci su do kraja meča imali potpunu kontrolu, dobru priliku u samom finišu je propustio Haris Seferović, dok Kamerunci nisu uspevali da opasnije zaprete.

Fudbaleri Švajcarske će u drugom kolu Grupe G igrati sa Brazilom, a Kamerun protiv Srbije. Te utakmice su na programu 28. novembra.

(Beta, 11.24.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »