Miloš Jovanović: Problemi sa Prištinom posledica politike koju Srbija vodi od 2008. godine (VIDEO)

Beta 08.12.2022

Poslanik koalicija NADA Miloš Jovanović izjavio je danas da su problemi između Beograda i Prištine posledica politike koju Srbija vodi od 2008. godine i dodao da evropske integracije "vitalno" ugrožavaju interese Srbije.

On je novinarima u Skupštini Srbije naglasio da je neophodno redefinisanje odnosa između Srbije i Evropske unije.

Dodao je da Srbija mora da se suoči sa činjenicom da se od nje traži da prizna Kosovo, što je, kako je Jovanović rekao, potvrdio i evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varheji izjavom da bi kraj problema Beograda i Prištine bilo priznanje Kosova kao nezavisne države.

"Srbija mora da prizna secesiju južne pokrajine kako bi postala članice EU... Kako se prema tome mi kao država i narod odnosimo. Do sada smo se prema tome odnosili kukavički i neodgovorno, i tako su se prema tom pitanju odnosili i (bivši predsednik Srbije Boris) Tadić i (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić", rekao je Jovanović.

Istakao je da mora biti prekinut "taj ludi evropski put koji Srbiju vodi pravo u zid".

"Mora se redefinisati stav prema EU, jer je njegov ishod priznanje secesije južne pokrajine, tako da moramo da otvorimo razgovore sa EU o saradnji, ali ne i o članstvu", objasnio je Jovanović.

(Beta, 12.08.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »