Srbija pred novim berlinskim zidom: Zapad nas zove da budemo na "pravoj strani istorije", mi tvrdimo da smo već tamo: Da li smo vraćeni u 1989. i hoćemo li ponoviti grešku koja nam je tada uzela 33 godine?

Blic 07.12.2022

Pre 33 godine Evropa se našla pred prekretnicom, novi smer u istoriji zadao je pad Berlinskog zida, a Jugoslavija je te 1989. "skrenula" sa puta. Ove godine prekretnicu u međunarodnim okolnostima pravi agresija Rusije na Ukrajinu, i stavlja Srbiju pred popravni ispit, zbog čega su oči Evrope i Zapada uprte u Beograd. Da li je naša zemlja već na pravoj strani, ili treba da povuče još jedan korak, uvede sankcije Moskvi, kako bi se na njoj našla?

Baš ovakvu paralelu povukao je izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju, Vladimir Billčik komentarišući rezoluciju koju je nedavno usvojio Evropski parlament (EP), a kojom se traži rampa za Rusiju. On je poslao važnu poruku, i podsetio da Brisel već više od devet meseci očekuje taj potez od naše države. - Ova godina je prelomna, kao što je bila 1989. I nadam se da će Srbija ostati na pravoj strani istorije i odabrati Evropu i evropsku budućnost. Zato mislim

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »