"Pregovori Beograda i Prištine da se ubrzaju": Visoki zvaničnik Vlade SAD za "Blic" televiziju govori o gorućim temama: Nešto što je bilo predstavljeno na početku, ne mora da bude nužno i na kraju (video)

Blic 09.12.2022
"Pregovori Beograda i Prištine da se ubrzaju": Visoki zvaničnik Vlade SAD za "Blic" televiziju govori o gorućim temama…

Nakon oružanih incidenata u opštinama na severu Kosova, američki ambasador u Prišitini Džefri Hovenijer, osudio je nasilje i jasno rekao da ne treba da bude izbora u četiri srpske opštine. Takođe, bliži se i 12. decembar - poseta specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, sa kojim u region stiže i visoki zvaničnik Vlade SAD, savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole.

On je za "Blic" televiziju govorio o očekivanjima od predstojećih susreta, dijalogu Beograda i Prištine, uvođenju sankcija Rusiji, odnosima dve zemlje, ali i stavovma SAD u vezi sa ovim važnim temama. - Hvala Vam na pozivu. Prvenstveno, veoma je bitno što Gabrijel Eskobar dolazi, kao i još neki ljudi iz američke Vlade. Dolazim i ja, i predvodiću delegaciju koja prvo stiže u Prištinu, pa u Beograd. Ova poseta pokazatelj je da su SAD posvećene regionu i održavanju

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »