Zajedno: Najava da Stari savski most neće biti srušen je pobeda građana

Beta 10.12.2022

Stranka Zajedno ocenila je danas da je najava predstavnika gradske vlasti Beograda da Stari savski most neće biti srušen, "pobeda građana".

Poslanik Zajedno Đorđe Miketić ocenio je da je vlast odustala od rušenja mosta, "suočena sa ogromnim buntom građana i stručnjaka koji su bili šokirani njihovom sumanutom idejom"."Ništa ne sme da se niti ruši niti gradi dok struka i građani, po utrđenim procedurama i završenim studijama i procenama ne daju svoju reč. Oni opet preko noći menjaju planove, bez ikakve konsultacije i proračuna, i to je ono protiv čega se borimo", naveo je Miketić. 

Najavio je da će Zajedno tražiti da se raspiše studija o Starom savskom mostu. 

SSP: Najava da Stari savski most neće biti srušen, velika pobeda Beograđana, opozicije, NVO

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je najava gradskog menadžera Beograda Miroslava Čučkovića, da Stari savski most neće biti srušen već obnovljen, "pobeda Beograđana, opozicije, nevladinih organizacija, stručnjaka i aktivista".Predsednica gradskog odbora SSP Mila Popović zahvalila je "hiljadama Beograđana" koji su potpisali peticiju za očuvanje tog mosta. 

"Ako je, međutim, ova Čučkovićeva izjava, samo još jedna obmana, i ako SNS i dalje planira da ruši most koji je bitan deo istorije Beograda, spomenik hrabrosti i žrtvi, treba da znaju da im Beograđani to neće dozvoliti. Beograđani simbole hrabrosti i žrtve čuvaju", navela je Popović a prenela SSP.

(Beta, 12.10.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »