Đilas: Napadi Bulatovića na Mariniku Tepić su vrhunac besmisla

Beta 27.12.2022

 Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas odbacio je danas stavove bivšeg stranačkog funkcionera Dejana Bulatovića o potpredsednici SSP Mariniki Tepić i nazvao ih "vrhuncem besmisla".

Đilas je naveo da su napadi na Tepić od strane Bulatovića "identični sa napadima kojima je Tepić bila i još uvek je izložena od strane Srpske napredne stranke (SNS)", prenela je SSP.

"To su neistine koje su, osim SNS-a objavljivali tabloidi i televizija Pink, zbog čega su podnete i tužbe sudovima", naveo je u izjavi, koju je, kako je navedeno u saopštenju podržalo uže Predsedništvo stranke.

Kazao je da je "navoditi iste "argumente" koje koristi naprednjačka propagandna mašinerija, a u isto vreme optužiti Tepić i SSP za saradnju sa SNS-om, vrhunac besmisla.

Naveo je da "Tepić već godinama vodi beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, zbog čega je, kako je kazao, meta režimskih napada zbog kojih je morala da napusti rodni grad.

Dodao je da je "poslanici SNS u Skupštini Srbije nazivaju "Belivukovim portparolom" i optužuju da je za sopstveni narod rekla da je genocidan".

"Dokazi koje je hrabro iznosila u javnost doveli su do toga da se neke od najvećih afera u poslednjoj deceniji, poput proizvodnje droge u Jovanjici, šverca oružija i uništavanje namenske industrije, kao i neovlašćenog trošenja para Telekoma, nađu i u dokumentima EU", kazao je Đilas.

Naveo je da je "upravo u prethodnim danima, zahvaljujući i angažmanu SSP-a i posebno Tepić, povučen predlog Zakona o unutrašnjim poslovima".

Izrazio je žaljenje što "Bulatović iznosi neistine o stranci u kojoj je do juče bio potpredsednik, kao i o Tepić, jednoj od najvećih boraca za slobodnu Srbiju".

"Samo on zna šta je pravi razlog za kreiranje napada koji podsećaju na napade režima, ili službi", kazao je Đilas.

Naglasio je da će SSP i Tepić nastaviti borbu za bolju i pravedniju Srbiju.

(Beta, 12.27.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »