Митровићу поништен гол из пенала, Њукасл славио против Фулама

Бета 15.01.2023

Фудбалери Њукасла победили су данас на свом терену екипу Фулама са 1:0, у утакмици 20. кола Премијер лиге.Њукасл је уписао десету победу од почетка шампионата и тренутно је трећи на табели са 38 бодова. На другој страни, Фулам је прекинуо низ од четири победе и заузима шесту позицију са 32 бода.

Стрелац јединог поготка на Сент Џејмсис парку био је Александер Исак у 89. минуту, али је Фулам 20 минута раније пропустио велику прилику да поведе.

Судија Роберт Џонс је, након консултација са ВАР-ом, досудио пенал за Фулам, а одговорност је преузео српски нападач Александар Митровић и погодио мрежу свог некадашњег клуба.

Међутим, Митровић се приликом шута оклизнуо, дотакао је лопту са обе ноге, па је арбитар поништио тај гол.

Био је то трећи нереализировани пенал Митровића у Премијер лиги ове сезоне.

Казна за Фулам је уследила у 89. минуту када је Исак погодио мрежу гостујућег тима, а након што се у казненом простору лепо снашао Калум Вилсон.

Фулам ће у наредном колу Премијер лиге дочекати Тотенхем, док ће Њукасл гостовати Кристал Паласу који је данас на Станфорд Бриџу изгубио од Челсија са 1:0.

Једини гол, који је донео сва три бода Челсију, постигао је Кај Хаверц главом у 64. минуту, после центаршута Хакима Зијеша.

Челси, који ће у наредној рунди такмичења гостовати Ливерпулу, десети је на табели са 28 бодова, док је Кристал Палас 12. тим лиге са 22 бода.

(Бета, 01.15.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Спорт, најновије вести »