"Srbi su naše oruđe, oni su navikli da stradaju" 4.: deo "Blic" serijala: Otkrivamo šta piše u poverljivim mejlovima Putinovog ideologa Dugina - Ko su ruski "agenti uticaja", a ko "dobrovoljni žbirovi" u Srbiji!

Blic 20.01.2023
"Srbi su naše oruđe, oni su navikli da stradaju" 4.: deo "Blic" serijala: Otkrivamo šta piše u poverljivim mejlovima…

Iako je glavni ruski ideolog, Aleksandar Dugin je dozvolio da bude ishakovan, što je dovelo do "curenja" više od 100.000 mejlova. Prepisku glavnog stratega Kremlja Dugina i njegovih najbližih saradnika otkrila je hakerska grupa Šaltaj Boltaj za koju se veruje da je bliska Ukrajincima. U ‘hrpi’ mejlova razmenjuju se informacije kako pojačati ruski uticaj posebno u Evropi, a desetak prepiski se odnosi na Srbiju.

U četvrtom nastavku serijala o agentima koji šire meki uticaj Kremlja u Srbiji, paravojnim organizacijama i navodnim humanitarcima kojima je zadatak "putinizacija Srbije", “Blic” otkriva do sada nepoznate detalje: kako izgleda razmena informacija na najvišem nivou, koji se podaci razmenjuju, ko su Duginovi ‘spavači’ u Srbiji, ali i ko rado za ruske interese špijunira lica koja je strateg Kremlja označio kao bezbednosno interesantna. Grupa "Šaltaj Boltaj" ishakovala

Blic »

Komentari

Politika, najnovije vesti »