Stranka Zajedno traži raspisivanje izbora u Beogradu posle navoda da Šapić nije prijavio imovinu (VIDEO)

Beta 27.01.2023

Stranka Zajedno zatražila je danas raspisivanje lokalnih izbora u Beogradu posle medijskih navoda da gradonačelnik Aleksandar Šapić nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije da je 2018. godine za 820.000 evra kupio kuću u italijanskom gradu Trstu.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović zatražio je od Agencije da pokrene postupak protiv aktuelnog gradonačelnika jer "nije prijavio imovinu".

"Agencija za sprečavanje korupcije treba da, u slučaju ove velike afere neprijavljivanja imovine Aleksandra Šapića, pokrene proceduru i izađe sa predlogom za smenu gradonačelnika Beograda. Došao je trenutak da Aleksandar Šapić ide sa mesta gradonačelnika Beograda, ni tri Vučića ga neće spasiti", rekao je Zelenović novinarima u Beogradu ispred zgrade te agencije.

Kopredsednica Zajedno Biljana Stojković ocenila je da svako rešenje koje Srpska napredna stranka ima za bilo koju državnu funkciju govori o tome da "srž politike SNS-a jeste korupcija".

"Institucije spavaju i svaki put moramo da dođemo upravo ispred vrata institucije da ih podsetimo na to šta je njihov zadatak i da oni rade za građane. Insistiraćemo na smeni Aleksandra Šapića, ali to je samo vrh ledenog brega ispod kojeg se nalaze brojni Šapići", rekla je Stojković.

(Beta, 01.27.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »