Američka serija šamara Kurtiju: Zapad izveo pokaznu vežbu na temu "šta će se desiti ako nas Priština ne sluša" i poslao jasnu poruku: "ZSO je must have"

Blic 01.02.2023

Zajednica srpskih opština čeka skoro deceniju da bude osnovana, ali poslednjih dana stižu jasne poruke i potezi koji govore da Evropska unija i Amerika neće još dugo biti strpljive. Ne tako davno specijalac iz SAD Gabrijel Eskobar rekao je da će ZSO biti formirana "sa Kurtijem ili bez njega" , a čini se da kosovskom premijeru ovih dana u praksi pokazuju da je drugi scenario vrlo izgledan.

A ako nastavi po svome, Kurtiju slede, prema oceni sagovornika Blica, dva scenarija: izolacija ili novi izbori posle kojih će se teško vratiti u premijersku fotelju. Sastanak održan pre dva dana u zgradi ambasade SAD u Prištini poslužio je upravo u tu svrhu. Kurti nije bio pozvan, ali jesu šefovi njegovog i kabineta predsednice Kosova Vljose Osmani. Posle tog susreta ambasador najmoćnije zemlje Zapada Džefri Hovenijer rekao je da je osnivanje ZSO "hitna i važna

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »