Do juče mešao malter SAD radi u bolnici: Vlada došao sa sela i dobio državni posao: "Zovu me iz ministarstva, kao da me je grom pogodio!"

Blic 13.02.2023
Do juče mešao malter SAD radi u bolnici: Vlada došao sa sela i dobio državni posao: "Zovu me iz ministarstva, kao da me je…

San Vlade Stojilkovića (25) iz sela Zlokućane kod Leskovca bio je da najpre upiše Medicinsku školu u gradu na Veternici gde se školuju skoro sve odlikaši. Uspeo je i završio je srednju školu kao od šale pa upisao i Višu strukovnu školu u Nišu. Ali, tad nastaju problemi za ovog momka.

Novca kod kuće nije bilo dovoljno, pa je pravio prekide i odlazio s ocem u Beograd da po ceo dan nadniči na građevinama. Ipak je diplomirao, ali posla nije bilo u struci. Pisao je molbe, konkurisao, no sve su ostale bez odgovora. - Za to vreme sam pomagao roditeljima na poljoprivredi, a sa ocem nadničio na građevini. Nije mi bilo teško, svaki posao ima neku svoju draž, sa svakim poslom obogaćuješ sebe. Prosto, nisam hteo da mračim, da kukam - priča ovaj mladić.

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »