Sarić: NADA neće primati odbornike drugih lista jer poštuje volju građana

Beta 14.02.2023

Šef odborničke grupe NADA u Skupštini grada Beograda Marko Sarić izjavio je danas, nakon što je nekoliko odbornika te koalicije prešlo u Srpsku naprednu stranku (SNS), da ta koalicija nikada neće primati odbornike sa drugih izbornih lista jer poštuju glas i izbornu volju svakog građanina u ovom gradu.

Sarić je u saopštenju ocenio da ta pojava urušava i demokratiju i politički sistem u Srbiji.

"Mi smo sigurni da (Darko) Glišić koji spominje antidržavno ponašanje ne zna očigledno ni šta znači državano ponašanje jer da zna nikada ne bi dozvolio da se odbornička grupa u ovom slučaju vladajuća SNS u gradu Beogradu proširuje sa odbornicima koji su preletači i koji su izabrani na drugim izbornim listama. Čega se pametan stidi time se pojedinci ponose", rekao je Sarić.

On je ocenio da je izjava predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišić u vezi prelaska gradskog odbornika iz Nove Demokratske stranke Srbije, koja je članica koalicije NADA, u SNS neistina i dezinformacija.

"Tačno je da je 'preletač' Vuk Stanić izabran na listi NADA za Beograd odmah nakon konstituisanja Skupštine grada Beograda pre godinu dana, gde je nastupao kao samostalni odbornik sve do današnjeg dana", rekao je Sarić.

Danas su u SNS, uz Stanića, prešli i Miloš Cvetinović, poverenik POKS-a sa Voždovca i Ljubiša Đorđević, poverenik POKS-a sa Čukarice.

(Beta, 02.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »