Zavetnici: Četiri parlamentarne stranke nisu u sredu organizovale skup u Beogradu

Beta 16.02.2023

Stranka Zavetnici saopštila je danas da, kao ni Dveri i Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije nisu bili organizator okupljanja, u sredu, na ulicama Beograda i odbacila pokušaje Srpske napredne stranke "da ih povežu sa ekstremizmom i nasiljem".

Zavetnici su u saopštenju naveli da odbacuju "jeftine optužbe i opskurne pokušaje" SNS da te četiri stranke "povežu sa bilo kakvim oblicima ekstremizma i nasilja" što, kako su dodali, "njihovi medijski kerberi čine već sedmicama".

Dodali su u, kako su su naveli, zajedničkom saopštenju četiri stranke da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć ponovo pokušao da obmane javnost.

"Prethodno je danima to činio preko svojih glasnogovornika, bezobzirno crtajući metu legitimno izabranim skupštinskim predstavnicima, a juče je to učinio lično i direktno", navodi se u saopštenju.

Dodali su da "propagandna mašinerija" SNS pokušava da medijski kompromituje stranke koje su na izborima dobile podršku više od pola miliona građana za politiku očuvanja Kosova u sastavu Srbije i da ih, kako su naveli, "lažno predstavi kao ekstremiste".

Optužili su SNS da to radi uz obaveštajnu podršku specijalnih savetnika iz Brisela i Berlina.

Tvrde da je Vučić "uplašen od rasta podrške među građanima državotvornih snaga", te da, kako smatraju, "želi da projektuje scenario "kontrolisanog haosa", kako bi usporio i okrnjio proces političkog nacionalnog okupljanja u odbrani Kosova.

"Naše četiri političke stranke nisu organizatori bilo kakvog jučerašnjeg okupljanja na ulicama Beograda i, za razliku od Vučića i SNS, mi se ne krijemo iza plaćenih batinaša, kriminalnih klanova i sličnih grupacija", dodaje se u saopšetnju.

Naveli su i da je njihovo delovanje javno i transparentno, te da je, kako tvrde, uvek u skladu sa voljom Ustava, u duhu zakona i dobre tradicije.

Smatraju da je svaki vid vandalizma kontraproduktivan i da u ovom trenutku može da koristi jedino režimu.

Naveli su da ne dovode u pitanje pravo svakog građanina, da organizuje ili prisustvuje skupu, koji je u skladu sa Ustavom i zakonom.

Dodali su da će svi skupovi u organizaciji "državotvorne opozicije" biti, kao i uvek, uredno prijavljeni, a javnost obaveštena.

"Zbog sve dublje krize koja potresa Srbiju, biće održan sastanak lidera državotvorne opozicije", dodaje se u saopštenju.

(Beta, 02.16.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »