Dveri: Smeniti Stojčića i izgraditi kanalizacione mreže u prigradskim naseljima (VIDEO)

Beta 21.02.2023

Srpski pokret Dveri zatražiće danas na sednici Skupštine Grada Beograda raspravu o smeni gradskog urbaniste Marka Stojčića i izgradnji kanalizacione mreže u prigadskim opštinama.

Odbornica pokreta Radmila Vasić izjavila je da Stojčić, kao i članovi komisije Skupštine Grada Beograda moraju da odgovaraju zbog uništavanja kulturno-istorijskih objekata u Beogradu.

"Stojčić nije poštovao vreme za koje Plan detaljne regulacije za Kosančićev venac treba da bude usvojen, on donosi odluku da sve na vencu može da se betonira, i to da bi sponzori mogli da grade", rekla je Vasić na konferenciji za novinare u Skupštini Grada Beograda.

Ona je kazala da je Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture saopštilo da Plan detaljne regulacije za Kosančićev venac nije donet u skladu sa pravilnikom i da odluka o izradi planskog dokumenta nije doneta u skladu sa planom izgradnje.

Vasić je dodala da Kosančićev venac predstavlja deo istorije Beograda, koji mora da se čuva.

"Sve što je do sada izgrađeno bez dozvola - sve ima potpis Marka Stojčića i saglasnost komisije Skupštine Grada Beograda i svi moraju da odgovaraju", rekla je odbornica.

Ona je ocenila da su Stojčićeve odluke nezakonite, a da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić umesto da reaguje, ponovo predložio Stojčića za predsednika komisije.

Odbornik Dveri Borislav Antonijević kazao je da kanalizaciona mreža treba da bude izgrađena u opštinama Čukarica, Velika Moštanica, Sremčica, Umka, Ružanj, Ostružnica, Pećani i Rucka.

"Ti ljudi kanalizaconu mrežu nemaju. Mogu se ugraditi nepropusne jame, ali pomoću subvencije zbog visoke cene", kazao je on.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

(Beta, 02.21.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »